Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27647 • Коментари 1385  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Суши в кутия

   от 18-01-2017 00:24 Суши в кутия : Jabse.InK (5.6/10) 262
Суши в кутия е един интересен и много вкусен вид суши. Обикновено се приготвя в дървена или пластмасова кутия от където идва и името му. Сред най – вкусните разновидности на сушито в кутия е Оши суши или Oshizushi. Този вид идва от град Осака, разположен в региона Канзай в Япония. В самата семантика на името е заложено и състоянието на сушито – пресовано. Но това не е съвсем така, защото името също така може да се означава и суши в кутия.
Всички почитатели на сушито може да попитат в своя любим ресторант за този вид и да си поръчат. Оши-то изглежда уникално красиво след като е извадено от кутията и нарязано. А както е добре известно в японската кухня традицията казва първо да се нахранят очите, а после стомаха. Счита се, че Оши-то е една от най – старите разновидности на този вид храна. Смята се, че сушито в кутия е наследник на древния метод за консервиране на риба – в кутия, между пластове ферментирал ориз. Днес обаче сушито в кутия се прави с овкусен ориз и скумрия.
Оши сушито по традиция се приготвя в дървена кутия, която се нарича ошибако. Този вариант е най – често използван за Оши, но основният материал е дърво, а не пластмаса. Пластмасите се включват в направата на този вид суши много по – късно. Ошибако има правоъгълна форма, а от дългите страни на кутията има симетрично разположени прорези. В зависимост от вида на може да има и прорез от късата страна. Приготвянето на самото суши се извършва на слоеве. След поставянето на всеки слой, той се пресова и след това се поставя следващия и пак се пресова. Обикновено за притискане на слоевете се използва капака, разположена отгоре на кутията. Готовото, пресовано суши се намира в кутията. Парчетата суши се нарязват равномерно с помощта на прорезите на кутията. Тъй като прорезите не са до края на кутията при сервиране парчетата се нарязват до края. Долната част на кутията не е захваната и след като сушито е готово и нарязано средната част се вдига и
Традиционният материал за изработка на ошибако са кипарис и кедър. Дървото, използвано за направата на кутиите наподобява този на съдовете, в които се смесва ориза за суши. В днешни дни много често се срещат и кутии, изработени от пластмаса. Те са много по – евтини и лесни за почистване, но все пак дървените са традиционни.
Оши сушито е изключително вкусно и интересно на вид. За разлика от традиционните рулца, тук става въпрос за хапки, обикновено с формата на квадрат.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 1081 прочитания • 275 уникални

таг : оши суши ошибако пресовано суши суши суши в кутия




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : cтo двaйceт и eднo      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •